Sponsor Bağlantılar

   

7.sınıf türkçe testi çöz


-- Sponsor Reklam ---

İlköğretim 7. Sınıfta Okuyan Kardeşlerimiz İçin Bugün 7. Sınıf Türkçe Dersi İle ilgili hazırlanan bir testi sunuyoruz.
Not:Kurnazlık edip Hemen cevaplara bakmayın arkadaşlar

TÜRKÇE 7.SINIF SORULARIDIR

1)“Kara”kelimesi aşağıdakilerin hangisinde terim olarak kullanılmıştır?
A)Alnımıza sürülen bu karayı nasıl temizleriz?
B)Karadır kaşların ferman yazdırır.
C)Kara bahtım,kem talihim,taşa bassam iz olur.
C)Ancak üç ay sonra karaya çıkabildik.

2)“İnmek”sözcüğü aşağıdaki cümlelerde kaç değişik anlamda kullanılmıştır?
1.Yağmurdan duvar inmiş.
2.Çocuk,ağaçtan zorlukla indi.
3.Haberi duyunca yüreğine indi.
4.Şehre varınca otele indi.
A) 1
B)2
C)3
D)4

3)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşıt anlamlı sözcükler yoktur?
A)Her inişin bir çıkışı vardır.
B)Her çok,azdan olur.
C)Ağacın yemişini ye,kabuğunu soyma.
D)Akıllı köprüyü arayana dek,deli suyu geçer.

4)“Dün gece İzmir’de ısı sıfırın altında eksi üç derece dolaylarındaydı.”
Yukarıdaki cümleden hangi kelime çıkarılırsa cümlenin anlamı bozulmaz?
A)gece
B)eksi
C)derece
D)ısı

5)“de” bağlacı verilen cümlelerin hangisinde “başkalarına yaptığım gibi”anlamını içermemektedir?
A)Sana bir de kitap alalım.
B)Bir kitap da sana alalım.
C)Sana da bir kitap alalım.
D)Bir tane de kitap sana alalım.

6)Aşağıdaki deyimlerden hangisi “sadece kendi bildiğini yapmak,başkalarını dinlememek”anlamını vermektedir?
A)Burnu havada olmak
B)Burnu Kaf Dağı’nda olmak
C)Burnundan kıl aldırmamak
D)Burnunun dikine gitmek

7)“Dışarı”sözcüğü hangi seçenekte yer yön zarfı olarak kullanılmıştır?
A)Babası eve almadığı için dışarıda kalmış.
B)Dışarı çıkmayın,öğretmen kızıyor çünkü.
C)Bu otobüsler dışarı hatlarda çalışacak.
D)Dışarısı kardan görünmüyor.

Your ads will be inserted here by

Easy AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot OR
Suppress Placement Boxes.

8) “Olayı öğrenince son derece kızdı.”
Cümlesinde altı çizili sözcük öbeğinin belirteç olarak görevi,aşağıdakilerden hangisidir?
A)durum zarfı
B)yer zarfı
C)soru zarfı
D)nicelik zarfı

9)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımı yanlıştır?
A)Bu ay soğuk günler geçirdik.
B)Artık dünya teknolojide hızla ilerliyor.
C)Uzaydan dünyanın fotoğrafları çekiliyor.
D)Oturma odamızı güneş iyice ısıttı.

10)Aşağıdakilerin hangisinde ortak özne kullanılmamıştır?
A)Öğretmen soruları okudu ve yanıtladı.
B)Kitabı okudu,sonra müzik dinledi.
C)Orhan’ın yüreği yurt sevgisiyle doluydu.
D)Çocuk kapıdan içeri girdi;salona yöneldi.

CEVAP ANAHTARI:
1.C,
2.D,
3.C,
4.B,
5.A,
6.D,
7.B,
8.D,
9.C,
10.C



Sponsor Reklamlar





Tüm kadın giyim markası fırsatları için tıklayın !


Bir önceki konumuz olan İngilizce cümle kurmanın püf noktaları başlıklı makalemizde ingilizce cümle kurmak, İngilizce cümle kurmanın püf noktaları ve ingilizce cümleler hakkında bilgiler verilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

 7 sınıf türkçe testi çöz cevap anahtarlı7 sınıf türkçe testleri çöz cevap anahtarlı7 sınıf türkçe testi çöz7 sınıf türkçe test çöz7 sınıf türkçe soruları çöz7 sınıf türkçe testleri çöz


7.sınıf türkçe testi çöz admin tarafından 12 Şubat 2011 tarihinde , Edebiyat kategorisine eklenmiştir.
Etiketler:, , , , , ,
    yeni 10
Benzer Konular
7.sınıf türkçe testi çöz isimli bu konuyu ;
Google'de Ara
BlogSearch'te Ara
Buzzzy'de Ara
Twitter'da Ara
Bing'te Ara
İletişim
20 responses to “7.sınıf türkçe testi çöz”
  1. mert diyor ki:

    offffffff yazmaktan sıkıldım ama siteye koyana teşekkürler saolllll

  2. esra" diyor ki:

    :)))

  3. esra" diyor ki:

    türkçe yi çok seviyorum

  4. hatice diyor ki:

    faydalı olacağını düşünüyorum hazırlayanlara teşekkür ederim

  5. esmanur diyor ki:

    gzl ama keike altı çizilii sözcükleri daha cok belirtsediniz :@

  6. zehr diyor ki:

    tşk ederim

  7. zehra diyor ki:

    sizin sayenizden çok iyi not aldım

  8. esma diyor ki:

    ::::)))))))))))))))))))))))

  9. esma diyor ki:

    ben türkçeyi çok seviyorum

  10. Gonca diyor ki:

    Sorularınız için tesekkrler..

  11. ela diyor ki:

    gercekten tşkür edrim çok gzl srular

  12. AlPéR diyor ki:

    çok güzel bi sayfa yapana çok teşekkürler …. <3

  13. sema diyor ki:

    iyi bir testi fakat sayısı az emegi geçenlere tşk ederimm

  14. ilayda diyor ki:

    türkçe çokkk güzell

  15. özlem diyor ki:

    güzel ama test çok az yinede çalışmış oldum thank you

  16. zenginim zengin diyor ki:

    çok az hemde çok kolay ne ki bu hıh!!!!!!!!!!!!

  17. reyhan diyor ki:

    ben sorulardn bir yanlış yaptım aranızda ful çeken varsa tabi cevaplara bakmadan ful çeken

  18. reyhan diyor ki:

    bir söz vardır bilirmisiniz:”BOŞUNA KENDİNİZİ KANDIRMAYIN SİZ NE SENİZ O SUNUZ”

  19. SENA diyor ki:

    Çok güzel… Hazırlayana teşekkür ederim…

  20. oğuz diyor ki:

    arkadaşlar süper ben içimden gelerek çözdüm sizede tekrar tavsiye edrim

Sende Yorum Yaz

Facebook Grubumuza Katılın!